Jdi na obsah Jdi na menu

Bio

 Paul Walker

 

Vlastní jméno: Paul William Walker IV
Narození: 12. 9. 1973, Glendale, Kalifornie, USA
Úmrtí: 1. 12. 2013 , Valencia, Santa Clarita, Kalifornie, USA (40 let)
Znamení: Panna
Výška: 1.86 m
Biografie:Paul Walker Paul se narodil v Kalifornii jako jedno ze čtyř dětí v roce 1973. Díky práci své matce, která byla modelkou, se již odmala věnoval modelingu a hrál v nejrůznějších televizních reklamách a seriálech. V roce 1991 absolvoval střední školu Village Christian, kde se věnoval sportu a potom studoval mořskou biologii na Kalifornské univerzitě. Vzhledem k jeho líbivému vzhledu a talentu nikoho nepřekvapí, že se Paul již tehdy věnoval herectví, i když spíše okrajově. Skutečný zlom přišel až v roce 1998, kdy se objevil v menších rolích v několika filmech. Výrazněji na sebe upozorni v teenagerovském hitu Taková normální holka v roce 1999. O rok později si již v thrilleru Lebky zahrál jednu z hlavních rolí a hvězda byla na světě.
Pěkná tvář se Paulovi stala menším handicapem, neboť mu byly nejčastěji nabízeny nenáročné role „plážových hochů“. Paul se nedal a správně vycítil příležitost v roce 2001, kdy přijal roli Rychle a zběsile. Snímek mu změnil život. Konečně začal dostávat role drsnějších hochů, ač žádný z temnějších filmů jeho filmografie se úspěchem rychlé a zběsilé sérii ani nepřiblížil.
Zemřel v roce 2013, paradoxně při autonehodě při cestě na charitativní akci, kdy jel jako spolujezdec v autě svého kamaráda